Малки стъпки за качествено пазаруване

Пазарувайте качествено и с удоволствие! Следвайте ни! 

Пазаруването е удоволствие за всяка жена. Ненапразно психотерапевтите го определят, като терапия – ”шопинг терапия”. 

Желанието на всички жени, е  когато пазаруват да се забавляват, да си купуват красиви и качествени дрехи, с които да приковават погледите на околните и не на последно място, цената на дрехите да е достъпна.

Мили момичета, за да не останете разочаровани и ядосани след поредното си пазаруване, следвайте нашите малки стъпки:

  1. Никога не пазарувайте, когато сте уморени или набързо, между два поредни ангажимента. Оставете си достатъчно време за да се насладите на пазаруването.
  2. Предварително си набележете, какво точно ще пазарувате и откъде. Препоръчваме ви да пазарувате от магазини с доказано качествени дрехи.

Не е необходимо, това да са скъпи бутици. Има много други магазини с качествени дрехи и на достъпни цени,можете да подкрепите и някой малък български бранд, имаме прекрасни български дизайнери. Трябва само да направите добро проучване и да се уверите че е истинско производството на дрехите.Лесно се разбира и вижда, когато някой бранд произвежда, просто неговите модели и платове ще са различни от предлаганите продукти на пазара.

  1. Ако сте фен на онлайн пазаруването, препоръчваме ви да пазарувате от легитимни онлайн-магазини. Те са длъжни да ви предоставят 14-дневен срок, през който вие можете да пробвате и разгледате добре дрехата и, ако тя не отговаря на вашия размер или има дефект,  да я върнете.
  2. Подберете дрехата по цвят и модел, който вие предпочитате. Една малка хитрина от нас – никога няма да сбъркате, ако вземете дрехата, която първа ви “грабне окото”. Трябва само да се доверите на интуицията си.
  3. Следващата стъпка е да разгледате добре дрехата. Обърнете внимание на:

5.1. Етикет на дрехата. От него ще научите за:

                  – Състав на дрехата т.е. от каква материя е съставена дрехата. За предпочитане е да купувате дрехи от естествени материи. Те са по-издръжливи, позволяват на кожата да диша и поддържат нормална телесна температура – през зимата държат топло, а през лятото хладно. Естествени материи са – памук, лен, коприна, вълна, кашмир. Основен техен недостатък е, че се свиват при пране и лесно се мачкат. 

Съвременните технологии направиха възможно производството на качествени изкуствени материи – вискоза, полиестер, еластан. Затова ви съветваме, ако материята е изкуствена, но е мека и приятна на допир, доверете й се, но ака след няколко пранета забележите че се захабява съветваме ви да не се носи отново поради многото некачествени дрехи и материи на пазара както и FAST/ БЪРЗОТО и некачествено производство. Не забравяйте че нашата кожа диша и е деликатната обвивка на нашето тяло, затова трябва да я пазим от вредни допири или обработвани дрехи с химикали.

Нашата препоръка е да купувате дрехи  съставени от естествени и изкуствени влакна(5% – 30%). Така ще се насладите на качествата и предимствата и на двата вида материи.

                   – Как да поддържаме дрехата – обърнете внимание на символите за пране, почистване и гладене.

Основни символи:

Символ за пране на дрехиСимвол за избелване на рехиСимвол за сушене на дрехиСимвол за гладене на дрехиСимвол за химическо чистене на дрехи
ПранеИзбелващи препаратиСушенеГладенеПрофесионално почистване

                    Размер – трябва да знаете вашия размер, като българска, европейска или S, M, L номерация.

             5.2. Материя – разгледайте добре материята. Качествената материя запазва формата си и не се мачка при теглене и стискане с ръка.

             5.3. Шевове, конци проверете шевовете и конците на дрехата, като я разтеглите  на ширина и дължина. Ако те са с различен цвят, не съвпадат или се появят дупки, дрехата е некачествена.(сн.6, сн.8)

             5.4. Ципове, копчета, илици –  Ципът, трябва да е подбран по цвят и големина, да не стърчи и да не набира дрехата, да се отваря и затваря свободно.

Копчетата, трябва да са добре пришити към дрехата, да не стърчат около тях конци и да са подбрани така, че да стоят, като украса или аксесоар. За предпочитане е да има пришити към дрехата  резервни копчета.

Илиците, трябва да са правилни, добре запълнени, без стърчащи конци. Копчето да може свободно да преминава през илика при разкопчаване и закопчаване.(сн.1.2.3.4)

             5.5. Подгъв – той трябва да е достатъчно широк и добре зачистен с подходящ тегел, обикновено оверлог. Стандартът за ширина на подгъв при поли, панталони и рокли е до 4 см., а за блузи и ризи около 2 см. Подгъвът не трябва да завършва с допълнителен плат. (сн.5, сн.7)

  1. Последното, което трябва да направите е да пробвате дрехата. Обърнете внимание на това, как се чувствате и изглеждате в нея.

Качествената дреха, дори и не много скъпа, ако е с правилно избрана кройка и добре ушита, ще ви стои добре, без да се усуква и стърчи. С една дума ще я чувствате, като втора кожа.

От нас, приятно пазаруване! Забавлявайте се, усмихвайте се, бъдете щастливи!